Має два секретні інгредієнти. Рецепт млинців до Масляної від шеф-кухаря з Дніпра Дмитра Горбачова

Дмитро Горбачов. Суспільне Дніпро

Для початку молоко та яйця змішуємо в одній тарі.

"Цукор можна додавати, можна не додавати. Які млинці будемо робити. Якщо це будуть солодкі, будемо додавати цукор. Якщо це будуть якісь м’ясні, може з шинкою, або з куркою, то можна без цукру", — каже він.

Яйця. Суспільне Дніпро

Дмитро розповідає: одним з його секретних інгредієнтів є дрібка крохмалю. Додає його, щоб млинці стали більш пухкими. Далі наливає розігріту на пательні олію. Цим секретом, каже, з ним колись поділилася мати.

"Ми трохи підварюємо наше тісто. Олія, на якому ми будемо смажити наші млинці і яку додаємо до тіста, розігріваю її на сковороді і дуже гарячою наливаю в тісто", — розповів кухар.

Далі — поступово треба висипати борошно.

"Борошно я раджу просіювати через сито. Не завжди ми вдома використовуємо дуже якісне борошно. Тому, щоб нічого не попало в наше тісто, бруд ніякий, то я рекомендую все ж його просіяти", — зазначив Дмитро Горбачов.

За консистенцією тісто має бути між йогуртом та сметаною, каже він.

Готове тісто. Суспільне Дніпро

Дмитро пам’ятає, як святкував Масляну в дитинстві. Зараз, говорить, це свято асоціюється більше з сімейним затишком, аніж з млинцями.

"Пам’ятаю, як ми, коли була Масляна, ми постійно смажили млинці. Усією сім’єю збирались. Я і мій старший брат дуже полюбляли їсти сире тісто. Нас мати постійно за це ругала. Тому що казала, що не можна їсти сире тісто. А нам так було смачно", — каже він.

Млинці. Суспільне Дніпро

Смажені млинці, каже Дмитро, потрібно змастити маслом. Після приготування — закрити кришкою на 10 хвилин.

Млинці. Суспільне Дніпро/Ілля Кононов

Авторка — Мирослава Заблуда

Джерело