Студенти коледжу готельно-ресторанного бізнесу навчаються у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
Навчальний центр обладнаний сучасними кулінарними інструментами — пароконвектоматами, кухонними комбайнами та вакууматорами. Також хаб облаштований спеціалізованою коморою та 16 робочими поверхнями, розповіла завідувачка навчально-практичного центру Марина Назарова.
Марина Назарова, завідувачка кулінарного хабу. Суспільне Запоріжжя"Це досвід для студентів роботи з таким новітнім обладнанням. Це можливості. Я сама навчалася у цьому навчальному закладі ще до того, як прийшла сюди працювати. Якби нам розповідали, як працювати саме на сучасному обладнанні, саме у таких от умовах — це була б набагато якісніша освіта".
Студенти коледжу готельно-ресторанного бізнесу навчаються у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
Студенти коледжу готельно-ресторанного бізнесу навчаються у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
“Готується суп-пюре з гарбуза, овочі пасеруються, нарізаються. У тепловій кулінарній системі — у ній одночасно готується суп-пюре і компот. 5 літрів компоту в нас закипає за 40 секунд”. Марина Назаровазавідувачка кулінарного хабу
Їжа, яку готують студенти коледжу у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
Їжа, яку готують студенти коледжу у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
Їжа, яку готують студенти коледжу у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
Окрім студентів коледжу, новим кулінарним хабом та всім його устаткуванням зможуть користуватись представники ветеранського руху, переселенці тощо — на базі центру здійснюватиметься перепідготовка та підвищення кваліфікації кухарів, розповів заступник директора коледжу Андрій Жижко.
Андрій Жижко, заступник директора запорізького коледжу готельно-ресторанного бізнесу. Суспільне Запоріжжя"Перепідготовка як ветеранів війни, так і внутрішньопереміщених осіб, незайнятого населення, кухарів сфери ресторанного господарства. Це може бути як індивідуальне, так і групове навчання — можуть бути комерційні курси. Також ми співпрацюємо з центром зайнятості".
Студентка коледжу готельно-ресторанного бізнесу навчаються у новому кулінарному хабі. Суспільне Запоріжжя
Одна з майстринь, яка навчає студентів коледжу готувати. Суспільне Запоріжжя
Хаб обійшовся у близько 13 мільйонів гривень (з них понад 4 мільйони — витратили на закупівлю обладнання). Кошти на ремонт та переобладнання виділили з міського та обласного бюджетів. Завдяки навчальному центру, до всього іншого, планується готувати страви для школярів місцевих освітніх закладів, заявив очільник ОВА Іван Федоров.
Очільник ЗОВА Іван Федоров (по центру) у кулінарному хабі спілкується з представниками бізнесу й коледжу та посадовцями. Суспільне Запоріжжя"Є маса механізмів як навчальний центр освітнього закладу може готувати їжу для школярів. Ми можемо в них купляти продукти та послуги, це обласний бюджет. Ми можемо передавати, це спільна діяльність, робити компенсацію за приготування. Впевнений, що на рівні заступників, керівника департаменту, всі ці проблеми будуть вирішені, а ми вже 15 квітня прийдемо до однієї з наших підземних шкіл, і будемо їсти їжу, приготовану тут", — зазначив посадовець.
Більше про відкриття навчально-практичних центрів у Запоріжжі
13 березня 2025 року секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко повідомила, що у Запоріжжі запрацювали чотири навчально-практичних центри — вищезазначений кулінарний хаб при коледжі готельно-ресторанного бізнесу, центр підготовки електромеханіків на базі політехнічного училища, центр підготовки верстатників при училищі "Моторобудівник" та центр дизайну при коледжі моди та стилю.
Відкриття закладів відвідав заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку Дмитро Завгородній та очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.
Читати ще
Деруни, омлет, курка з картоплею та плов: у поїздах Укрзалізниці з’явилися гарячі обіди
Читати ще
Кейтеринг у школах Запоріжжя: що відомо про новий формат харчування в навчальних закладах